Go to Top

3D grupa

Kao regionalni referentni centar implemetacijom 3D tehnologija i podrškom industriji podižemo inovativnost i konkurentnost industrije i drugih djelatnosti vezanih uz razvoj i proizvodnju te pružamo podršku i informacije o novim tehnologijama. Ekspertni tim članica 3D grupe s dugogodišnjim iskustvom u korištenju 3D tehnologija pomoći će Vam u realizaciji Vaših projekata.

Novosti:

CompoWIN

3D grupa je, u sklopu projekta CompoWin, 6. 5. 2021. održala fokus grupe sa predstavnicima proizvođača i prerađivača kompozitnih materijala te sa predstavnicima obrazovnih ustanova na kojima se je raspravljalo o stavovima, iskustvima, obrazovanju i interesu za kompozitne materijale u Hrvatskoj. Cilj projekta je osmisliti sustav obuke, nastavne materijale za predavače i vježbe samoprocjene.Read More

Projekt “CompoWin – More Skilled Hands for High-tech Production”

Cilj projekta CompoWin jest stvaranje holističkog, atraktivnog i prije svega upotrebljivog sustava
obuke budućih radnika u proizvodnji kompozitnih materijala te definiranje i razvitak
novog/nadograđenog profesionalnog standarda i kataloga "izrađivača kompozita".Read More

Primjeri iz industrija:

 

TOPOMATIKA d.o.o.

Bavi se 3D digitalizacijom (skeniranjem), mjerenjem i kontrolom oblika, dimenzija i deformacija objekata različitih veličina.

www.topomatika.hr

 

TEHNOPROGRES d.o.o.

Naša misija je uvođenje najmodernijih tehnologija u proizvodnju i podizanje konkurentnosti naših korisnika.

www.tehnoprogres.hr

 

IZIT d.o.o

Nudi usluge,rješenja i savjetovanje u području suvremenih 3D računalnih tehnologija korištenih u strojarstvu i proizvodnji.

www.izit.hr

Usluge:

3D skeniranje / 3D mjeriteljstvo

Bavimo se 3D mjerenjem i kontrolom oblika, dimenzija, položaja i deformacija svih vrsta objekata. Stručni  tim s višegodišnjim iskustvom pomoći će Vam u kvalitetnijoj, lakšoj i bržoj izvedbi Vaših projekata. Našim metodama 3D skeniranja i digitalizacije izradit ćemo detaljan trodimenzionalni kompjutorski model Vama interesantnog objekta i time omogućiti efikasno rješavanje Vašeg problema…

 

(više o uslugama)

Povratno inženjerstvo

Imate fizički model ili predmet za koji trebate digitalni prikaz odnosno CAD model? Obavljamo digitalizaciju i 3D modeliranje na osnovu dobivenih podataka.

 

Kliknite za više informacija!

CAD modeliranje / razvoj proizvoda

Potrebna vam je razrada koncepta, modeliranje u CAD, izrada tehničke dokumentacije ili konverzija 2D nacrta u 3D model?

 

Pružamo podršku u svim fazama razvoja proizvoda, od razrade ideje i izrade virtualnog modela sve do izrade prototipa za serijsku proizvodnju ili gotovog proizvoda.

 

Zatražite više informacija!

Lasersko graviranje

Nudimo usluge laserskog graviranja i označavanja na Baublys laserskim graverima koji su brzi, pouzdani i jednostavni za korištenje. Dugogodišnja prisutnost na tržištu dokaz je kvalitete i pouzdanosti.

 

Obratite nam se s povjerenjem!

O 3D tehnologijama: next prev

 • „ Prilikom razvoja novih otkova, bitno je što vjernije zadržat originalni autorski dizajn. Suradnjom sa 3D grupom na poslovima pripreme proizvodnje, znatno smo ubrzali proces od originalne ideje do gotovog proizvoda .”

  Boris Zaninović, General Manager, HRVATSKI NOVČARSKI ZAVOD d.o.o.

 • „Skeniranjem svakog alata nakon termičke obrade i korištenjem dobivenih podataka kao osnovu za završnu strojnu obradu, uz kombinaciju sa softverima za CNC optimizaciju uštedjeli smo 35% strojnog vremena"

  Matjaž Potočnik, voditelj alatnice,, LTH Ulitk

 • „ Primjenom 3D skeniranja i povratnog inženjerstva u svakodnevnom poslovanju uspijevamo do 50% brže realizirati nove proizvode - od ideje do proizvedenog komada .”

  Vlado Pavušek, vodja razvoja in tehnologije, Steklarna Rogaška

 • ''Korištenje usluge 3D optičkog mjerenja na području alatničarstva omogućava brzu kontrolu unutar procesa. To je bitno za osiguranje kvalitetnog točnog konačnog priozvoda.''

  Blaž Florjanič, dipl. ing. stroj.; tehnički direktor, TEH CUT

 • Suradnja sa tvrtkom TOPOMATIKA i korištenje usluge 3D optičkog mjerenja omogućilo nam je brzo i precizno sagledavanje odstupanja na izrađevini prizvedenoj injekcijskim brizganjem polimera, u odnosu na projektirani model. Na bazi tako stečenih saznanja, reverzibilnim inžinjerstvom, izvršene su potrebne korekcije na projektiranom modelu i alatu pa je u najkraćem mogućem vremenu i uz minimum troškova dobijena izrađevina željenog oblika.

  Božidar Petranović, konstruktor - tehnolog, HS PRODUKT

 • "Korištenje 3D mjernih tehnologija pojednostavilo nam je i ubrzalo projekt koji je vrlo uspješno završen. 3D mjerenje vrlo zahtjevnog uzorka zavara penetracijske cijevi reaktorske kape omogućilo nam je u doista kratkom roku provesti kvalifikaciju brušenja uzorka. Mjerenja su obavljena prije i poslije brušenja, te smo jedino na taj način bili u mogućnosti utvrditi stvarnu dubinu brušenja."

  Mladen Pajnić, manager, INETEC

 • „Izradom funkcionalnih prototipova razvoj pojedinih proizvoda skratili smo sa nekoliko tjedana na svega nekoliko dana. Nakon inicijalnog oblikovanja, sve dodatne promjene nakon testiranja možemo realizirati doslovno preko noći. Dijelovi izrađeni ovim tehnologijama u potpunosti zadovoljavaju visoke zahtjeve u pogledu točnosti, funkcije i dizajna. Korištenje 3D tehnologije u našem razvojnom i proizvodnom procesu ocjenjujemo vrlo korisnim. Na temelju dosadašnje suradnje, svakako možemo iskazati interes za primjenu 3D tehnologija u što većem obimu našeg razvoja i proizvodnje.”

  Željko Pavlin, direktor, HS Produkt

Naši članovi i partneri:

3D grupa