Go to Top

Komentari klijenata

„ Prilikom razvoja novih otkova, bitno je što vjernije zadržat originalni autorski dizajn. Suradnjom sa 3D grupom na poslovima pripreme proizvodnje, znatno smo ubrzali proces od originalne ideje do gotovog proizvoda .”

Boris Zaninović, General Manager, HRVATSKI NOVČARSKI ZAVOD d.o.o.

„Skeniranjem svakog alata nakon termičke obrade i korištenjem dobivenih podataka kao osnovu za završnu strojnu obradu, uz kombinaciju sa softverima za CNC optimizaciju uštedjeli smo 35% strojnog vremena"

Matjaž Potočnik, voditelj alatnice,, LTH Ulitk

„ Primjenom 3D skeniranja i povratnog inženjerstva u svakodnevnom poslovanju uspijevamo do 50% brže realizirati nove proizvode - od ideje do proizvedenog komada .”

Vlado Pavušek, vodja razvoja in tehnologije, Steklarna Rogaška

''Korištenje usluge 3D optičkog mjerenja na području alatničarstva omogućava brzu kontrolu unutar procesa. To je bitno za osiguranje kvalitetnog točnog konačnog priozvoda.''

Blaž Florjanič, dipl. ing. stroj.; tehnički direktor, TEH CUT

Suradnja sa tvrtkom TOPOMATIKA i korištenje usluge 3D optičkog mjerenja omogućilo nam je brzo i precizno sagledavanje odstupanja na izrađevini prizvedenoj injekcijskim brizganjem polimera, u odnosu na projektirani model. Na bazi tako stečenih saznanja, reverzibilnim inžinjerstvom, izvršene su potrebne korekcije na projektiranom modelu i alatu pa je u najkraćem mogućem vremenu i uz minimum troškova dobijena izrađevina željenog oblika.

Božidar Petranović, konstruktor - tehnolog, HS PRODUKT

"Korištenje 3D mjernih tehnologija pojednostavilo nam je i ubrzalo projekt koji je vrlo uspješno završen. 3D mjerenje vrlo zahtjevnog uzorka zavara penetracijske cijevi reaktorske kape omogućilo nam je u doista kratkom roku provesti kvalifikaciju brušenja uzorka. Mjerenja su obavljena prije i poslije brušenja, te smo jedino na taj način bili u mogućnosti utvrditi stvarnu dubinu brušenja."

Mladen Pajnić, manager, INETEC

„Izradom funkcionalnih prototipova razvoj pojedinih proizvoda skratili smo sa nekoliko tjedana na svega nekoliko dana. Nakon inicijalnog oblikovanja, sve dodatne promjene nakon testiranja možemo realizirati doslovno preko noći. Dijelovi izrađeni ovim tehnologijama u potpunosti zadovoljavaju visoke zahtjeve u pogledu točnosti, funkcije i dizajna. Korištenje 3D tehnologije u našem razvojnom i proizvodnom procesu ocjenjujemo vrlo korisnim. Na temelju dosadašnje suradnje, svakako možemo iskazati interes za primjenu 3D tehnologija u što većem obimu našeg razvoja i proizvodnje.”

Željko Pavlin, direktor, HS Produkt

3D grupa